Домашна торта с праскови

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Домашна торта с праскови
Домашна торта с праскови
admin
Добавена от: admin
9651
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
4 яйца
4 супени лъжици захар
4 супени лъжици масло
4 супени лъжици брашно
½ бакпулвер
Плънка:
5 праскови
1 литър прясно мляко
3 пудинга ванилия
10 супени лъжици захар
125 гр. масло или маргарин

1. Яйцата се разбиват със захарта. В разбитите яйца се добавят олиото, брашното и бакпулверът. Разбърква се с дървена лъжица. 
2. Сместа се прехвърля в тавичка с диаметър 30 см. Пече се 15 минути на 180 градуса. Оставя се да изстине. 
3. Прасковите се нарязват на кубчета и се  подреждат върху тестото. Отделения от прасковите сок също се излива върху тестото. 
4. От литър мляко се отделят 100 мл и в тях се разтваря пудингът, а останалото мляко се поставя на огъня. 
5. Когато млякото заври, вътре на тънка струйка се изливат предварително разтворения в млякото пудинг и 10 супени лъжици захар. Бърка се непрекъснато, докато се получи хомогенна смес. След това кремът се оставя да изстине. 
6. В купа се разбива мекото масло/маргарин. В него се прибавя малко по малко охладеният пудинг и сместа се бие, докато се получи хомогенна смес. 
7. Върху прасковите се разпределя кремът. Отгоре тортата се украсява с разбита сметана.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft