 
                
            За тестото:
550 гр. брашно
250 мл топла вода
7 гр. суха мая
20 гр. сухо мляко
100 гр. захар
50 гр. масло 
1/2 ч.л. сол
1 яйце 
ванилия
За крема:
300 мл прясно мляко (за крема)
120 гр. захар
50 гр. масло
2 яйца
40 гр. сухо мляко
30 гр. царевично нишесте 
Първо пригответе крема (може да го приготвите предварително и да съхранявате в хладилник): смесете в съд захарта, млякото на прах, царевичното нишесте, яйцата, ванилията и объркайте до хомогенна смес.
Загрейте прясното мляко и маслото на котлона. Изсипете половината от горещото мляко в яйчената смес, като разбърквате непрекъснато до гладка смес. Изсипете сместа с яйцата в останалата част от млякото, разбъркайте добре и варете на слаб огън при непрекъснато разбъркване, докато кремът се сгъсти. Трябва да се получи гъст крем - покрийте го с фолио и оставете да се охлади.

Може да замесите тестото в машина за хляб или на ръка. От посочените продукти омесете меко тесто (смесете маята с брашното, добавете захарта, яйцата, водата, млякото, разтопеното масло и солта), оставете на топло място да втасва, докато увеличи обема си двойно.

Разделете втасалото тесто на около 18 парчета.
Сложете крема в сладкарски шприц.
Започнете да оформяте кифличките. Разточете всяка топка на правоъгълник с размер 10х14 см.
В единия край, малко преди ръба, шприцовайте от крема.

Прегънете едната страна на тестото (като на снимката) върху плънката и притиснете добре с пръсти, за да я затворите в тестото.

Нарежете останалата част от кората на ленти, но без да достигат ръба.

След това завийте на кифличка.

Оформените кифлички оставете да втасат 25-30 минути. След това намажете с разбито яйце и поръсете със сусам или бадемови люспи. 
Печете на 180 градуса, докато се зачервят и бухнат.
 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








