Домашно калцоне с гъби и маруля

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Домашно калцоне с гъби и маруля
Домашно калцоне с гъби и маруля
admin
Добавена от: admin
17543
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

7 гр. суха мая
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. захар
180 мл. топла вода
300 гр. брашно
2 и 1/2 ч.л. зехтин
250 гр. шунка, нарязана на ивици
200 гр. консервирани печурки, нарязани на филийки
100 гр. настъргано сирене 'Чедър'
4-5 листа маруля, ситно накълцани
1 яйце, леко разбито
2 ч.л. едра морска сол

В купа се смесват маята, солта, захарта и водата. Разбъркват се с вилица. Купата се покрива и се оставя за 5-8 минути настрани.
В друга отделна купа се пресява брашното. Добавят се шупналата мая и зехтинът. Омесва се меко тесто, което се прехвърля върху набрашнена повърхност. Меси се 7-8 минути до получаване на гладко и еластично тесто. Оформя се на топка и се поставя в намаслена купа. Покрива се и се оставя на топло за 30-60 минути или докато увеличи обема си 2 пъти.
Фурната се загрява на 220 градуса. Огнеупорна тава се намазва с 1/2 с.л. зехтин. Втасалото тесто се премесва. Разделя се на 4 части. Всяка част се разточва на питка (24 см.). Върху едната половина се поставя 1/4 от шунката, гъбите, сиренето и марулята, като 2 см. от края се оставя непокрит. Ръбът на пицата се намазва с вода. Пълната половина се похлупва с другата. Краищата се защипват добре (с вилица или се прави шев с прехлупване с пръсти).
Приготвените калцоне се нареждат в тавата. Намазват се отгоре с разбито яйце. Поръсват се с едрата сол и черен пипер. Пекат се 10-15 минути или до златист цвят и хрупкава коричка. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft