Вкусни ястия от Мексиканската кухня

вход през zajenata.bg
332468

Енчелади с чушки

1/4 чаена чаша олио, 1 голяма глава лук - ситно нарязана, 1 склидка чесън - ситно нарязана, 1 люта чушка чили, 2 червени пиперки - изчистени от семената, 4 домата, 1 дафинов лист, 2 супени лъжици ситно нарязан кориандър, 1 чаена чаша бульон - телешки, 1/2 чаена чаша сметана, 3 супени лъжици настърган кашкавал, доматен сос по избор, 12 броя тортили.

Загрейте в тиган половината от олиото и изсипете ситно нарязания лук, чесън и люта чушка (по-желание) и запържете до омекване. Добавете очистения и нарязан на тънки ивици сладък червен пипер и продължете да задушавате до омекване. След това сложете обелените и нарязани домати, даф. лист, кориандъра и добавете бъльона. Задушавайте 2-3 мин. Снемете от огъня и добавете сметаната и сол на вкус. Сложете от получената смес в средата на всяка тортила, сгънете ги на две и огънете краищата така че плънката да се закрие. Закрепете краищата с клечки за зъби.
В тиган загрейте останалото олио и изпржете енчиладите по 2 миниту от всяка страна до златисторозово. Сложете ги в чинията за сервиране и ги залейте с топъл доматен сос и посипете с настъргания кашкавал.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft