Жабешки бутчета по провансалски
    
    
    
                
            
                15 Май 2012
            
            
            10539
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	600 г средно големи жабешки бутчета
	120 г масло
	1/2 лъжица олио
	70 г прясно мляко
	1 лъжица нарязан магданоз
	1 скилидка чесън
	1 лъжица брашно
	1 лъжица лимонов сок
	черен пипер
	сол
Разбъркваме млякото с черен пипер и сол, потапяме жабешките бутчета в сместа, след което ги овалваме в брашно. Поставяме бутчетата в 50 г разтопено масло и олио и пържим около 12 минути, докато се зачервят. Прибавяме лимоновия сок, магданоза, предварително запържения чесън и щипка черен пипер. Подреждаме ястието в затоплено блюдо и заливаме с останалото масло, в което сме изпържили чесъна. Украсяваме ястието с лимонови резенчета.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








