Заешки пастет

вход през zajenata.bg
Заешки пастет
admin
Добавена от: admin
15731
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г заешко месо
1 заешки дроб
1 чаена лъжичка сол
1 чаша мадейра или силно бяло вино
малко коняк
1/2 л вода
2 щипки смлян черен пипер
индийско орехче на вкус
500 г свинска кайма

Месото се нарязва на ивици, поръсва се със сол и черен пипер, залива се с мадейрата и коняка и се маринова около 2 часа.
Дробът се смила и се смесва с каймата, която се посолява и се подправя с черен пипер и индийско орехче.
Прибавя се маринатата от месото и се разбърква.
В малък гювеч с капак се нареждат на слоеве каймата и маринованото заешко филе.
Захлупва се и капакът се замазва с тесто.
Слага се в по-голям съд на разстояние около 4 см от стените му.
В големия съд се налива гореща вода и се слага във фурната.
Пече се около 1 1/2 часа.
Сервира се студен.
Може да се запази в хладилник до 2 седмици. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft