Какво да сготвя набързо във вторник

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Запеканка с кайма и паста
172709

Запеканка с кайма и паста

2 ч. л. зехтин
1 голяма глава кромид лук
1 скилидка чесън
2 резена бекон
1 морков
1 стрък селъри (целина)
350 г консервирани гъби

500 г кайма
420 г доматен сос (салца)
80 мл доматено пюре
1 ч. л. сух риган
150 г макарони по избор
125 г настърган кашкавал

• Зехтинът се загрява в голям тиган.
• Добавя се нарязан на дребно лукът, пресованият чесън, ситно нарязаният бекон, селъри и морковът.
• Задушават се, докато омекне морковът, след което се прибавят и отцедените гъби.
• Запържват се за 2 минути и се прибавя каймата.
• Готви се, докато каймата не промени цвета си при постоянно разбъркване.
• Добавя се доматената салца, доматеното пюре и риганът.
• Готви се на слаб огън със захлупен капак 20 минути или докато се сгъсти.
• В това време се сваряват макароните според указанията на опаковката.
• Готовите макарони се смесват с каймата.
• Прехвърлят се в огнеупорна тава и се поръсват с настърган кашкавал.
• Бързата запеканка с кайма и паста се пече в предварително загрята фурна на 220 С за 10 минути или докато покафенеят. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft