2 средно големи сладки картофа
200 кашкавал (настърган)
100 мл прясно мляко
2 скилидки чесън
малко индийско орехче
сол, черен пипер, риган
В голяма купа сложете млякото и всички подправки. Чесъна нарежете на малки парченца, настържете малко индийско орехче, добавете сол и черен пипер на вкус.

Поставете съда с млякото на слаб огън за около пет минути. Хубаво разбъркайте, за да поеме млякото всички аромати. Картофите нарежете на тънки филийки.

Междувременно загрейте фурната на 250 градуса. В подходящи формички (керамични или други - може за крем карамел) поставете по филийка картоф. Отгоре изсипете част от соса и настържете кашкавал.

Повторете процедурата, докато запълните формичките. Отгоре отново настържете кашкавал и долейте малко от млечната течност.

Поставете формичките в тава за печене. Покрийте с фолио и печете около 45 минути. След това ги допечете без фолио още няколко минути, докато повърхността им се зачерви.












