Кои храни са здравословни и лечебни

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Защо бобовите храни са толкова полезни
73032

Защо бобовите храни са толкова полезни

Бобовите храни намаляват холестерола , регулират кръвната захар , подпомагат храносмилането и ни предпазват от рак. Когато си мислим за комбинация от фибри, протеини и антиоксиданти, повечето от нас се сещат за храни като плодове или месо. Но бобовите предлагат същото. Много са фитохимикалите в бобовите храни. Редица изследвания доказват, че те ни защитават от рак, чрез подтискане възпроизвеждането на раковите клетки и забавяне растежа на туморите. Множество изследвания свързват консумирането на бобови с намаляване риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет тип 2, високо кръвно налягане, рак на гърдата и дебелото черво. Бобовите ни дават огромно количество антиоксиданти , които способстват за борбата със свободните радикали. Чудесни източници са на фибри, белтъчини и желязо. Те съдържат аминокиселината триптофан, която регулира апетита, помага за добър сън и подобрява настроението. Много от тях са богати на фолиева киселина , която играе важна роля за здравето на сърцето. В зависимост от вида бобова храна, която изберете ще си доставите още калий, магнезий, витамин В1 и В2, както и витамин К. Соята е чудесен източник и на омега-3 мастни киселини. В китайската медицина, различни видове бобови са били използвани за лечение на алкохолизъм, хранителни отравяния, отоци (особено в краката), високо кръвно налягане, диария, ларингит, камъни в бъбреците, ревматизъм и десетки други здравословни проблеми. Добре е да консумирате минимум две порции бобови седмично.

1 2 3
4
5 6 7
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft