 
                
            
	1/4 кг. зелен фасул
	4 ч. ч. бульон (по избор)
	2 стръка праз лук
	1 глава кромид лук
	1/2 малка зелка
	1 малка глава цветно зеле
	1/2 ч. ч. масло
	1 връзка магданоз
	100 гр. холандско сирене
	 
	Измийте и изчистете 1/4 кг. зелен фасул.
	Сварете го в малко вода, отцедете го и го смачкайте с вилица.
	Залейте получената каша с 4 чаши бульон (по избор) и я сложете на огъня да ври.
	Нарежете на ситно 2 стръка праз лук, 1 глава кромид лук, 1/2 малка зелка, 1 малка глава цветно зеле и ги сложете да се задушават около 10 минути с 1/2 чаша масло, след което ги прибавете в супата.
	Когато зеленчукът омекне напълно, прибавете в супата 1 ситно нарязана връзка магданоз и 100 гр. настъргано холандско сирене.
	Ако супата е много гъста, добавете още бульон.
	Можете да приготвите супата със зрял фасул, предварително накиснат от вечерта във вода. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








