Зеленчуков борш с ябълка
    
    
     
                
            
                 6 Януари 2014
            
            
            15763
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Лукът се обелва и нарязва на ситно, чушката се почиства от семето и се реже на ивички. Зелето се почиства и настъргва или нарязва на дребно. Стръкът целина се нарязва на колелца. Нарязаният лук се пасира с маслото/олиото.
Бульонът се слага в тенджерка и се оставя да кипне, след което вътре се пускат лукът, чушката и целината. Щом поврат 3-4 минути, се добавя нарязаното зеле. Оставя се отново да поври 10-тина минути на умерен огън, след което се добавят нарязаните на ивички обелени ябълки и нарязаните ситно домати. Супата се оставя да поври така 5 минути. Овкусява се със сол и пипер на вкус, добавя се нарязаният магданоз и се дърпа от огъня.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








