Рецепти с чушки за зимата

вход през zajenata.bg
1010328

Зеленчукова туршия

зелени, жълти и червени чушки
карфиол
моркови
зеле
зелени домати
целина
магданоз
За саламурата:
12 с.л. морска сол
8 ч.ч. вода
4 ч.ч. оцет
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. захар

Измийте добре чушките и ги почистете от дръжките и семките. Нарежете ги на кръгчета или парчета. Морковите почистете добре и нарежете на колелца. Карфиолът почистете от зелените листа и накъсайте на малки букетчета. Доматите нарежете на резени. Зелето нарежете на ситно. Магданоза и целината нарежете на дребно. Пригответе саламурата като сложите всички продукти в тенджера и я поставите на печката. Оставете да заври и внимавайте всичко да е добре разтворено. В буркани от 3 л наредете ред зеле, моркови, чушки, домати, като между тях ръсите магданоз и целина. Изсипете врящата саламура в бурканите и веднага затворете с капачки. Обърнете бурканите наопаки и покрийте с кърпа, за да изстинат по-бавно. Съхранявайте на тъмно и прохладно място.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft