17 Януари 2013
                
                232086
            
                                                                        Бадемово масло
                                                                                                Масло от авокадо
                                                                                                Масло от лешник
                                                                                                Масло от ленено семе
                                                                                                Масло от орехи
                                                                                                
                            Зехтин (екстра върджин)
                                                                                                Масло от коноп
                                                                                                Масло от гроздови семки
                                                            
                Зехтин (екстра върджин)
Наситени мазнини: 14 на сто
Мононенаситени мазнини: 78%
Полиненаситени мазнини: 8 на сто
Маслото от маслини или т.нар. зехтин е едно от малкото чисти кулинарни масла, при които около 75% от мазнините се дължат на олеиновата киселина (мононенаситена, омега-3 мастна киселина).
По отношение на мононенаситените мазнини, дори и най-ненаситеният масов кулинарен зехтин Канола, е с около 60% мазнини в мононенаситена форма. Зехтинът е признат за едно от най-здравословните масла и е известен с това, че дори може да помогне за понижаване на риска от рак.
здраве
        Любовни
            
            Любовни
            модни
            модни
            отслабване
            
            отслабване
            Съвети за
                кожата
            Съвети за кожата
            Съвети за
                косата
            Съвети за косата
            Фитнес
            Фитнес
                    Коментари
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







