 
                
            
	250 грама кайма
	3 малки картофа нарязани на малки кубчета
	1/2 кафена чашка ориз
	1 зелена чушка нарязана на ситно
	2 дребни моркова нарязани на ситно
	1/2 стрък праз нарязан на кръгчета
	150 грама гъби нарязани на дребно
	сол на вкус
	черен пипер - прясно смлян, на вкус
	1 ч.л. чубрица
	1 ч.л. риган
	1 ч.л. целина - сушена
	1 ч.л. магданоз - сух или 1 с.л. пресен
	2-3 капки олио
	1 литър зеленчуков бульон или вода
	2-3 с.л. консервирани домати
	 
	Празът се задушава в няколко капки олио. Прибавя се и каймата и се разбърква с домакинска тел, докато каймата стане на трохи. Посолява се и се прибавят черния пипер и сухите подправки. Добавя се водата (бульонът) и зеленчуците (без доматите). Вари се около 35 минути, докато картофите се сварят добре. Малко преди да се отнеме от котлона се прибавят доматите.
	Супата се консумира гореща.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








