Идеалната зимна гозба за чаша червено вино: зелеви сармички на фурна с пушена наденица

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Идеалната зимна гозба за чаша червено вино: зелеви сармички на фурна с пушена наденица
Идеалната зимна гозба за чаша червено вино: зелеви сармички на фурна с пушена наденица
admin
Добавена от: admin
33204
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 голяма глава кисело зеле
4 глави лук
150-200 гр. ориз
500 гр. смляно телешко месо
300 гр. пушена наденица
1 супена лъжица червен пипер
1 чаена лъжичка черен пипер
сол на вкус

1. Лукът се нарязва  и запържва, след това към него се добавят каймата и оризът, и също се запържват. Накрая се добавят всички подправки. 
2. След това върху всеки зелев лист се слагат по две супени лъжици от месната плънка и се навиват на сармички. Поставят се в тенджера, чието дъно предварително е покрито с лист от зелето. 
3. Нарязаната наденица се слага върху сармите и всичко се залива със зелев сок, колкото да покрие сармичките. Оставят се да се варят на тих огън около 1,5 часа. 
4. Сварените сарми и наденички се прехвърлят в подходяща тава, добавя се малко от соса, поръсват се с олио и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 15 минути.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft