Идеалното тесто за пица и кашкавалени хлебчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Идеалното тесто за пица и кашкавалени хлебчета
Идеалното тесто за пица и кашкавалени хлебчета
admin
Добавена от: admin
73053
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаша (250 мл) топла вода

2 ¼ чаени лъжички суха мая

1 голяма лъжица мед или захар

2 чаени лъжички сол

2 супени лъжици зехтин или слънчогледово олио

3 чаши брашно

За кашкавалените хлебчета:

2 супени лъжици разтопено масло

2 скилидки чесън, ситно нарязан

¼ чаша настърган кашкавал или пармезан

120 гр. настъргана моцарела

Търсите рецепта за перфектно тесто за пица, което същевременно да може да използвате и за чеснови хлебчета със сирене или кашкавал? Ето я вашата рецепта:
В голяма купа смесете: маята, меда/захарта и топлата вода. Разбъркайте добре и оставете за 10-15 минути, за да се активира маята и да започне да шупва. След това добавете солта, олиото и половината от брашното, слад което разбъркайте всичко добре.
Добавете останалото брашно малко по малко, докато получите желаната консистенция на тестото - меко, но да не залепва.

Когато тестото е готово, месете го още пет-шест минути. Много е важно да не пропуснете тази част.

Добре измесеното тесто се оставя в предварително намаслен съд да престои 1-2 часа, покрито с алуминиево фолио. Когато тестото втаса, може да го използвате за печива по желание - пица или кашкавалени хлебчета.

За кашкавалените хлебчета:

Включете фурната да се загрява на 250 градуса заедно с плочата за пица, а ако нямате такава, просто завъртете една голяма тава обратно и я поставете да се загрява във фурната.

Смесете разтопеното масло с нарязаната скилидка чесън и го оставете настрана.

Върху хартия за печене поставете тестото и с точилка го изтънете на кръг с диаметър около 30 см, след което намажете със смес от чесън и масло, и накрая поръсете обилно с моцарела и пармезан.

Заедно с хартията сложете тестото върху нажежената тава и печете 9-10 минути. Извадете тестото от фурната, оставете да се охлади 1-2 минути, след което го нарежете на парченца.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft