Как да се пребориш с домашната скука

вход през zajenata.bg
24971

Избери най-доброто

На вниманието на домакините

Когато купуваш брашно, обръщай внимание на съдържанието на белтъчини в него. От това зависи за какво е най-подходящ даденият вид мливо. За бисквити е най-добре да се използва брашно с ниско съдържание на белтъчини /28-43%/; за ронливо тесто - с 30-32%, а за тесто с мая - с високо /40%/.

Правилата на ремонта

След като си вземеш обувките от ремонт, постарай се да ходиш с тях всеки ден. Проблемът е там, че гаранцията за дребен ремонт не превишава два дни, за по-сериозен - десет. Не забравяй да поискаш квитанция от работилницата, а ако ремонтът е станал в твое присъствие - касова бележка.

Горещо или студено?

Има два метода на промишлено производство на растително масло - студено /пресоване/ и горещо /екстрахиране/. Маслата, получени по горещия метод, имат по-дълъг срок на годност, но биологичната им ценност не е голяма, защото при загряването се губи голяма част от полезните им вещества. С най-високи вкусови качества и биологична ценност се отличават маслата, получени с пресоване. Те обаче са неустойчиви при съхраняване, тъй като бързо се окисляват и добиват неприятен привкус. И най-трайният зехтин не бива да се съхранява повече от половин година от датата на производство.

Лъжливите реклами

Грижейки се за ръцете си, много жени купуват миещи препарати с различни добавки - глицерин, растителни екстракти, балсами. И си мислят, че хем съдовете мият, хем за ръцете си се грижат. За съжаление обаче това не е нищо повече от ловък рекламен трик. Всички балсами се отмиват с вода, без да остават по кожата. Тогава помисли сама: не е ли по-добре да пазим ръцете си с обикновени домакински ръкавици? 

1
2 3 4 5
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft