Имамбаялдъ в тенджера

вход през zajenata.bg
Имамбаялдъ в тенджера
admin
Добавена от: admin
21066
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 гр. патладжани
120 мл олио
400 гр. кромид лук
2 моркова
парче целина (около 80 гр)
2-3 големи зрели домата (или 200 гр. смлени домати)
5-6 скилидки чесън 
20 гр. галета
дафинов лист, черен и червен пипер, магданоз, сол - на вкус
 

Подбират се по-млади и дребни патладжани. Отрязват се дръжките им и се разрязват на 2 половини. Сърцевината им се издълбава и нарязва. Издълбаните патладжани и нарязаната сърцевина се посоляват и се оставят да се отцедят от горчивия сок, след което се измиват и подсушават добре. Половинките патладжани се запържват леко в загрятото олио. Изваждат се, а в останалата мазнина се задушават нарязаният лук, наситнените моркови, целината, сърцевината на патладжаните и най-накрая - нарязаните или смлени домати. Щом ястието се позадуши, се добавят чесънът (на по-едри парчета), и подправките - на вкус. С плънката се пълнят издълбаните патладжани. Поставят се в тенджера, на дъното на която сте сипали 1-2 пръста вода. Отгоре се заливат с олио и се слагат да се варят на тих огън, докато омекнат добре и останат само на мазнина. Поднасят се студени.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft