патладжани - 5-6 средно големи
	лук - 2 глави големи кромид
	моркови - 2 броя
	чесън - 1 глава
	чушки - 1 зелена пиперка 
	домати - 1/2 кг
	домати - 2 броя, нарязани на шайби
	домати - 2-3 изсушени
	захар - 1 една кафена лъжичка
	олио
	сол
	магданоз - 1 връзка
	яйца - 2 броя
	кисело мляко - 1/2 кофичка 
	брашно - 1 с.л.
Нарежете патладжаните на филии, посолете ги и ги оставете за 1/2 час да постоят. След това ги измийте, подсушете, загрейте мазнина и леко ги изпържете от двете страни. Оставете ги върху салфетка, за да се отцедят.
В тенджера с малко мазнина сложете лука да се задуши, след което прибавете накълцаните моркови и чушката.
Обелете 1/2 кг домати, накълцайте ги и ги добавете към плънката. Варете, докато се посгъсти. Накрая накълцайте чесъна и овкусете с подправки + 1 една кафяна лъжичка захар.
В йенска тава започнете да редите патладжаните, отгоре заливката и редувайте до изчерпване на продуктите, като завършите само с домати на шайби.
Разбийте яйцата, прибавете киселото мляко, лъжицата брашно, разтворена в 1 чаша вода и разбърккайте заливката.
Залейте ястието, накълцайте връзка магданоз и поръсете обилно отгоре. Наредете посредата нарязани сушени домати и сложете да се пече до лек загар.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








