Имате ли празен буркан у дома? Малцина знаят този трик, а аз го използвам целогодишно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имате ли празен буркан у дома? Малцина знаят този трик, а аз го използвам целогодишно:
Имате ли празен буркан у дома? Малцина знаят този трик, а аз го използвам целогодишно:
408
Източник: За Жената
Имате ли празен буркан у дома? Малцина знаят този трик, а аз го използвам целогодишно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Имате ли обикновен стъклен буркан с капак у дома? За 3 минути можете да приготвите известен десерт, който всички обичат.

Крем кафе от буркан е абсолютно фантастична идея – без разбиване, без сложно приготвяне – само 3 минути и това е всичко. 

Консистенцията зависи от това колко дълго го разклащате  – може да бъде по-рядка (3 минути) или по-гъста (5 минути).

Кремът е наистина вкусен, сервирайте с Нутела или просто така.

крем в буркан

Снимка: YouTube

Нуждаем се от:

  • 90 мл разтворимо кафе, охладено (можем да използваме и капучино)
  • 90 г пудра захар
  • 500 мл сметана за разбиване

За декорация:

  • 1 супена лъжица Нутела (или лешников крем)
  • Какао на прах

Приготвяне:

нескафе в буркан

Снимка: YouTube

Смесете студеното кафе със захарта, докато захарта се разтвори.

Изсипете в буркан, добавете сметана.

сметана в буркан

Снимка: YouTube

Затворете буркана и разклатете за 3-5 минути.

буркан разклащане

Снимка: YouTube

Кремът може да се използва и веднага.

Но можете да го сложите в хладилника за 20 минути, за да се охлади добре.

Това е чудесна идея, например по време на почивка, когато нямате под ръка котлон и миксер.

Сложете 1 супена лъжица Нутела на дъното на чашата.

Украсете крема с какао.

крем кафе

Снимка: YouTube

Бонус: Пудинг от бурканче

Приготвям този крем много често през лятото.

Без готвене, без печене, просто разклатете няколко пъти и изсипете в чаши, или върху основа или обикновени детски бишкоти.

Този крем е отличен за различни десерти, но можете да му се насладите и просто така.

Нуждаем се от:

  • 1 буркан сметана за разбиване (общо 750 мл)
  • 2 консерва компот от мандарини (плод и сок)
  • 2 пудинга Créme Olé без варене

Приготвяне:

Изсипете крема в буркан, който може да се затвори плътно.

Добавете компота от мандарини със сока (можете да нарежете плодовете на по-малки парченца).

Поръсваме и пудингите на прах.

разбиване пудинг

Снимка: YouTube

Затворете и разклатете за около 1-2 минути, докато се образува гъста маса.

Разпределете сместа на пластове върху основата, или я наслагвайте в чашки, или върху маслени бисквитки или пандишпанови торти (като непечена торта).

Слагаме го в хладилника и можем да му се наслаждаваме.

крем от буркан

Снимка: YouTube

Пожелаваме ви добър апетит! :-)

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft