Дробена патладжан салата в буркани - друга зимнина не признаваме вкъщи! Затворете сега, за да имате за цяла зима:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Дробена патладжан салата в буркани - друга зимнина не признаваме вкъщи! Затворете сега, за да имате за цяла зима:
Дробена патладжан салата в буркани - друга зимнина не признаваме вкъщи! Затворете сега, за да...
5296
Източник: За Жената
Дробена патладжан салата в буркани - друга зимнина не признаваме вкъщи! Затворете сега, за да имате за цяла зима:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Зимнината и консервите са чудесен начин да съхраним вкуса на лятото, така че да му се наслаждаваме и през зимата.

Тази вкусна Дробена салата от патладжан е идеален начин да приготвите един от най-популярните зеленчуци на лятото така, че да е хем вкусен, хем да издържи месеци при подходящо съхранение.

С богат аромат и балансиран вкус, тази салата е чудесно допълнение към всяка трапеза.

Пригответе по-голямо количество наведнъж и се наслаждавайте на вкуса му през цялата година. Ето какво ви е необходимо:

Дробена салата от патладжан

Продукти:

  • 2 кг патладжани
  • 1 кг лук
  • 1,5-2 кг домати
  • 1 кг чушки (чушки)
  • 1 глава чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 250 мл растително масло
  • 1 супена лъжица сол (за салатата)
  • 2 супени лъжици сол (за осоляване на патладжаните) 3
  • супени лъжици захар
  • 3 супени лъжици оцет (9%)
  • 3-4 люти чушки (по избор)

Приготвяне:

1.

Нарежете патладжаните на кубчета, поръсете ги с 2 супени лъжици сол и ги оставете да престоят 20 минути. След това ги измийте добре и отцедете водата.

патладжани на кубчета

Снимка: Pinterest

2. Нарежете лука на кубчета. Загрейте 250 мл растително масло в голяма тенджера и запържете лука до златисто кафяво.

3. Пасирайте доматите с блендер до получаване на пюре.

4. Нарежете чушките на кубчета. По желание добавете 3-4 люти чушки, също нарязани на ситно.

5. Добавете патладжаните, чушките, лютите чушки (ако използвате) и доматеното пюре в тенджерата с пържения лук.

патладжани на котлона

Снимка: Pinterest

6. Добавете 1 скилидка ситно нарязан чесън, 3 супени лъжици захар и 1 супена лъжица сол. Разбъркайте добре и оставете сместа да къкри на слаб огън за 30 минути, като разбърквате от време на време.

7. Нарежете ситно магданоза и го добавете към сместа заедно с 3 супени лъжици оцет. Продължете да варите на слаб огън още 5 минути.

8. През това време стерилизирайте бурканите и капаците с вряща вода.

9. Изсипете горещата салата в чисти, стерилизирани буркани, напълнете ги догоре и затворете със стерилизирани капаци. Затегнете плътно капаците.

буркани салата

Снимка: Pinterest

10. Обърнете бурканите с дъното нагоре, покрийте ги с одеяло и ги оставете да се охладят за един ден.

11. Съхранявайте бурканите на хладно и тъмно място.

патладжан салата в буркани

Снимка: Pinterest

Тази салата е готова за консумация през цялата зима, като гарнитура или самостоятелно ястие.

Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft