Индийски питки с червено цвекло

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Индийски питки с червено цвекло
Индийски питки с червено цвекло
admin
Добавена от: admin
7917
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 1/2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1 средноголяма глава червено цвекло (ситно настъргано)
2 ч. л. олио + допълнително олио за пържене
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер (смлян)
1 ч. л. кардамон (смлян)

Сложете брашното в купа. Прибавете солта, 2 ч. л. олио, черния пипер, кардамона и цвеклото и ги омесете добре. Прибавете малко вода и омесете от сместа гладко тесто. Разделете тестото на 9 равни части и ги оформете като топки. Сплескайте топките и ги разточете на кръгове с диаметър 12 см. Поръсете с малко брашно. Загрейте 2-3 с. л. олио в тиган на слаб огън. Пържете питките една по една, като ги обърнете 1-2 пъти, за да се опържат и от двете страни. Питките трябва да бъдат светло кафяви на цвят.
По желание може да ги напълните с кашкавал, шунка или друга плънка по избор, след което да прегънете и запържите за още минута-две. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft