Семфредо - това е звучното име на един от най-популярните италиански десерти, който много прилича на сладоледена торта. Днес ще го приготвим с бисквити, малини и бял шоколад, за да ви изкушим да опитате невероятната рецепта.
Този елегантен и освежаващ десерт беше истинска сензация миналото лято, печелейки сърцата на всички любители на сладки лакомства.
Комбинацията от кремообразна текстура, богат вкус на бял шоколад, хрупкави бисквитки и свежестта на малините създава перфектния баланс за горещите дни.
Пригответе тази Италианска сладоледена торта с малини и бял шоколад и впечатлете гостите си с десерт, който е лесен за приготвяне и изглежда невероятно вкусен!
Италианска сладоледена торта с малини и бял шоколад
Продукти:
- 4 жълтъка
- 4 супени лъжици захар
- 2 пакетчета ванилова захар
- 200 г бял шоколад
- 150 г маслени бисквити
- 200 г малини (пресни или замразени; ако използвате замразени, варете ги с 2 супени лъжици захар на слаб огън за 15-20 минути, както за сладко)
- 500 мл растителна сладкарска сметана
Приготвяне:
1.
2. Добавете нарязания на парченца бял шоколад към горещия крем и разбъркайте, докато се разтопи напълно. Оставете крема да се охлади до стайна температура.
Снимка: YouTube
3. Разбийте сметаната. Внимателно я комбинирайте с охладения крем от жълтъци и разделете сместа на две равни части.
4. Натрошете едро бисквитите с точилка, оставяйки по-големи парчета. Отделете 4 супени лъжици от натрошените бисквити за декорация, а останалата част смесете с едната част от крема.
5. Покрийте правоъгълна тава за печене (с размери 10×25 см) със стреч фолио. Разпределете равномерно 2 супени лъжици от отделените натрошени бисквити по дъното.
Снимка: YouTube
6. Изсипете крема без бисквити върху натрошените бисквити, след което равномерно разпределете малините. След това залейте с крема с бисквити. Накрая поръсете с останалите 2 супени лъжици бисквитени трохи.
7. Покрийте формата и я поставете във фризера за 2-3 часа, за да стегне десертът.
8. Преди сервиране, обърнете семфредото върху чиния за сервиране и отстранете фолиото. По желание, гарнирайте с допълнително бита сметана.
9. Сервирайте веднага. Съхранявайте останалата част във фризер или хладилник, в зависимост от желаната текстура.
Снимка: YouTube
Съвет: За още по-интензивен вкус можете да добавите няколко капки екстракт от ванилия към крема или да украсите с пресни малини преди сервиране.
Насладете се на този неустоим десерт!