 
                
            
	375 гр. сушени кайсии
	1 чаша вода
	1/2 чаша захар
	12 с.л. масло
	¼ чаша натрошени бадеми
	1½ чаши брашно
	1¼ чаши овесени ядки
	1 чаша тъмна кафява захар
	½ ч.л. сол
	½ ч.л. сода бикарбонат
	¼ чаша кокосови стърготини
	 
	Загрейте фурната на 175 градуса. Намаслете квадратна тавичка и покрийте дъното й с фолио.
	В малък дълбок тиган смесете кайсиите, водата и 1/2 чаша захар. Сложете сместа на котлона да заври и оставете да къкри за 30 минути, докато кайсиите омекнат.
	Махнете от огъня. С кухненски робот смелете сместа на гладко пюре.
	В малък тиган разтопете 12 с.л. масло. Махнете от котлона и оставете да се охлади до стайна температура.
	Разпределете бадемите върху тавичка. Изпечете ги, докато позлатеят и пуснат аромата си - за около 5 минути. Охладете ги напълно.
	В голяма купа разбийте брашното, овесените ядки, кафявата захар, солта и содата. Налейте вътре разтопеното масло и разбъркайте, докато се смесят. Прехвърлете около две трети от сместа за тестото в приготвената квадратна тавичка. Притиснете добре към дъното и стените и загладете.
	За топинга: смесете останалата една трета от тестото със запечените бадеми и кокоса.
	С гумена шпатула разнесете кайсиевото пюре върху тестото. Поръсете равномерно топинга върху пюрето. Изпечете, като завъртите тавичката веднъж по средата на печенето, докато повърхността на сладкиша стане златисто-кафява - около 35 минути. Прехвърлете тавичката върху решетка и оставете да изстине напълно. След това нарежете на 5-сантиметрови пастички.  


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








