Как да съхраняваме и обработваме храните

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да съхраняваме месото
8755

Как да съхраняваме месото

Месата са основен източник на животински белтъци и мазнини за организма. Съдържа още витамин А, Д, Е и витамини от групата В, минерални соли - калций, магнезий, манган, желязо, фосфор и др. Животинският черен дроб е особено богат на изброените витамини и соли.

Съхранение
· Месото можете да запазите в хладилника за 2 - 3 дни, ако е било прясно и за 3 - 5 дни - замръзено.
· За по продължително време месото е най-добре да се съхранява в камерата на хладилник или във фризер. Главното, което трябва да знаете е, че мазните меса имат по-кратък срок за сухранение от сухите. Например, пилешко, телешко и агнешко месо (не субпродукти) могат да се съхраняват във фризера от 6 - 8 месеца, а свинското 2 - 4 месеца. Хубаво е месото да се замръзява без костите, защото с кости срокът на съхранение е по-кратък, а и заема повече място. Подготвяте месото за замръзяване на пакетчета, подходящи за едно готвене и отделено по видове - филе, гърди и пр., като най-добре е всяко пакетче да има надпис с вида на месото и датата на замръзяване. Запомнете! Веднъж размръзено месо можете да замръзите повторно само, ако вече е сготвено. 

1 2 3 4
5
6
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft