125 г меко масло
	125 мл олио
	2 с.л. кисело мляко
	2 с.л. какао
	1 бр. яйце
	1 ч.ч. пудра захар
	30 г царевично нишесте
	10 г бакпулвер
	1 ванилия
	щипка сол
	брашно, колкото поеме
	по 50 гр. бял и тъмен шоколад за украса
	60 гр. масло за украса
	В купа чукваме яйцето, добавяме маслото, олиото, киселото мляко и пудрата захар. С миксер разбиваме съставките докато се смесят добре. Към тази смес добавяме нишестето и какаото и отново разбъркваме с миксера. В няколко лъжици брашно разбъркваме бакпулвера и ванилията и добавяме в купата, започваме с ръце да месим тестото като малко по-малко добавяме брашно докато не получим средно твърдо тесто. Измесваме хубаво и оставяме да почива 15 минути. От тестото взимаме парче колкото орех, между дланите оформяме топче, което сплескваме с помощта отново на дланите. Оформените курабии редим в тава върху хартия за печене. Печем при температура от 180 С за 10-15 минути
	Шоколадът за украсата се разтопява на водна баня с по 30 гр.масло. Курабийките се оставят да изстинат напълно и върху тях се оформят решетъчни фигурки с помощта на шприц или малка лъжичка.
Цветът на курабийките зависи от това, какво какао използвате!

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








