Капама по касапски в гювеч

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Капама по касапски в гювеч
Капама по касапски в гювеч
admin
Добавена от: admin
148519
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

дреболии - 200-300 г агнешки
свинско месо - 300 г
телешко месо - 200 г
пилешко месо - 400 г, от бутчета
колбас - 1 суров суджук, 1 сурова наденица
лук - 2 глави
гъби - 300 г
домати - 3 броя
картофи - 3-4 броя
чушки - 4-5 сушени пиперки
люти чушки - 2 броя
червен пипер
черен пипер

чубрица
олио
магданоз - 1 връзка
сол

Нарежете свинското, телешкото, пилешкото и дреболиите на едри парчета, а наденицата и суджука разполовете. Запържете всичко в голяма тенджера със сгорещена мазнина, докато си смени цвета и прехвърлете в голям гювеч.

Нарежете на едро лука и картофите и ги запържете в същата мазнина. Добавете почистените и нарязани при нужда гъби. Разбъркайте и добавете сухите и люти чушки цели. Поръсете с подправките на вкус и добавете нарязаните домати. Щом омекнат леко, прехвърляме зеленчуците при месата в гювеча.

Поръсва се пак с подправки и се долива горещ бульон или вода, колкото да покрие продуктите. Гювечът се затваря с капака и се прави пръстен от тесто, за да се затвори плътно. Сложете да се пече в предварително загряна фурна за около 3 часа.

Първоначално печете на максимално силна степен, а през втората половина намалете на около 180 градуса. Поднесете готовата капама поръсена с магданоз.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft