Капама с агнешко и спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Капама с агнешко и спанак
Капама с агнешко и спанак
admin
Добавена от: admin
14091
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

агнешко (телешко) месо 750 г
мазнина 100 мл (1/2 чаена чаша)
пресен кромид лук 5-6 връзки
моркови 150 г (2-3 бр.)
доматено пюре 20 г (1 супена лъжица)
брашно 10 г (1 супена лъжица)
червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка)
червени домати 250 г (3-4 бр.)
картофи 300 г (3-4 бр.)
кисело мляко 200 г (1 чаена чаша)
спанак 0.500 кг
магданоз и сол на вкус

Месото се запържва леко в мазнината и се изважда. В същата мазнина се задушава част от ситно нарязания лук заедно с морковите, нарязани на кубчета. След омекването на морковите се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер. Заливат се с топла вода или бульон и се разреждат на сос, в който след кипването му се връща месото. Когато омекне месото, се слагаостаналата част от лука, нарязан на едро, а след това през промеждутъци от десетина минути се прибавят картофите, спанакът и доматите, нарязани на едро. Ястието се доварява на слаб огън. Поръсва се със ситно нарязания магданоз и се поднася с кисело мляко.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft