Карамелен сладкиш със сини сливи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Карамелен сладкиш със сини сливи
Карамелен сладкиш със сини сливи
admin
Добавена от: admin
30570
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч. грис
1 л. мляко
20 сини сливи
75 г масло
1 ч.ч. захар
1 опак. ванилия
50 г орехи
50 г сушени кайсии
6 с.л. захар
4 яйца
1 с.л. ром

Време: 45 минути

Сините сливи (20 бр) се измиват, разполовяват и костилките им се отстраняват. Сушените кайсии (50 г) се накисват за 1 час в студена вода, нарязват се на малки парченца, а ореховите ядки (50 г) се счукват със захар.
Маслото (75 г) се разтопява и в него се изсипва грисът (1 ч.ч.). Разбърква се, докато поеме цялата мазнина. След това се излива прясното мляко (1 л.) и разбъркването продължава, докато грисът набъбне и поеме цялата течност. Добавя се захарта (1 ч.ч.) и бъркането продължава до нейното разтопяване. В образувалата се гъста маса се слагат кайсиите, орехите, ванилията и ромът (1 с.л.). Отново се разбърква добре. Съдът се снема от котлона. Щом сместа се охлади, в нея се чукват яйцата (4 бр) и пак се разбърква добре.
Форма за печене с пръстен се поръсва със захар (6 с.л.) и се слага в гореща фурна, за да се карамелизира захарта. Щом това се случи, веднага с карамела се обливат стените на формата. На дъното й се нареждат половинките сини сливи, обърнати с разреза надолу. Върху тях се изсипва тестото и се заглажда. Пече се в гореща фурна 30 минути. Изважда се от фурната и се оставя да се охлади. Щом пудингът се отлепи от стените на формата, се обръща върху плато. Нарязва се на порционни парчета и се поднася с кафе или чай.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft