Измитите картофи се сваряват в подсолена вода, обелват се, докато са топли, а като изстинат, се пасират или се настъргват на ситно ренде. Прибавят се ½ от брашното и галетата, жълтъците, настърганото сирене (кашкавал), ситно нарязаният магданоз и сол, ако е необходимо. Сместа се омесва, разстила се върху намазана с растително масло маса на пласт с дебелина 1 см и се нарязва на квадрати. Внимателно с помощта на нож всеки квадрат се отделя от масата и в средата му се поставя плънка от каймата и ситно нарязания лук, предварително задушени в мазнината и малко вода, след което се оформя на кюфте. Кюфтетата се потапят в леко разбитите белтъци и останалото количество брашно и галета и се изпържват в загрятата мазнина. Поднасят се с гарнитура от прясна салата или с изцедено кисело мляко.
Картофени крокети, пълнени с кайма
6 Март 2013
32285
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари