Картофени нудли

вход през zajenata.bg
Картофени нудли
admin
Добавена от: admin
21715
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 г картофи за пюре (с по-високо съдържание на нишесте)
1 малко яйце
10 с.л. брашно
1 ч.л. сол
1 щипка индийско орехче

Картофите за нудлите се слагат да се сварят заедно с кората за 30 мин. Още топли се обелват и се слагат на повърхност, посипана с брашно. Смачкват се с помощта на точилка и се прибавят яйцето, брашното, солта и индийското орехче. Ако е необходимо, се добавя още малко брашно. Не трябва да се меси дълго време. Оформя се меко, леко жилаво тесто, което се навива на руло и се нарязва на филии с дебелина 5 мм. Всяка филийка се нарязва на ивици, които се разточват с пръсти върху набрашнена повърхност в двата края, така че да се заострят краищата. Поръсват се с брашно и се оставят да постоят 5-10 мин. Нудлите се пускат във вряща подсолена вода, докато изплуват на повърхността. Отцеждат се.
Така приготвените нудли могат да се запържат в малко зехтин или олио и да се поднесат върху канапе от задушени зеленчуци, или поръсени с подправки или сос по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft