Картофени крокети с хрупкава бадемова коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Картофени крокети с хрупкава бадемова коричка
Картофени крокети с хрупкава бадемова коричка
admin
Добавена от: admin
6585
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

560 г картофи
2 с. л. масло
3 жълтъка
щипка настъргано индийско орехче
3 големи яйца
120 г бадеми
3 с. л. брашно
сол
черен пипер
олио за пържене

Време: 1 час

Обелете и нарежете на филийки картофите.
Залейте ги със студена вода така, че да се покрият и ги варете 10-15 мин.
Извадете ги с решетеста лъжица и ги оставете върху домакинска салфетка да се изцедят.
Запечете ги в загрята на 175°С фурна, докато изсъхнат.
Прехвърлете ги в купа и ги пасирайте на гладко пюре.
Подправете пюрето с масло, сол, черен пипер и индийско орехче.
Прехвърлете пюрето в чугунен тиган и го изсушете на умерен котлон, като бъркате непрекъснато.
Прибавете един по един жълтъците с бъркане.
Оставете пюрето да изстине.
Оформете от него кръгли, цилиндрични или крушовидни крокети.
Разбийте яйцата.
Последователно овалвайте крокетите в брашното, яйцата и нарязаните на пръчици бадеми и ги изпържете в загрятото олио за 2-3 мин., докато придобият златист цвят.
Извадете ги да се отцедят върху хартиена салфетка и ги сервирайте топли. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft