Каша от спанак
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            14404
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Спанакът се почиства и измива.
	Сварява се в малко кипяща подсолена вода.
	След което се изцежда водата и спанакът се пасира.
	Брашното се изпържва до златист цвят.
	Прибавя се спанакът и се разрежда с вода (за предпочитане тази от варенето на спанака).
	Бърка се с дървена лъжица или тел на огъня.
	Като поври 5-6 минути, се отстранява.
	Прибавя се малко чесън за вкус.
	При сервиране се наръсва с настъргано сирене, млени орехи или прясно изпечени крутони.
Бележки:
По същия начин се приготвя каша от коприва, киселец, лапад и лобода.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








