20 лесни кексове рецепти

вход през zajenata.bg
5349394

Кекс с коняк

Прoдукти: 3 ч.ч. брашно, 1 с.л. бакпулвер, 1 ч.л. смляно индийско орехче, 1 ч.л. смляна канела, 200 г краве масло, 300 г кристална захар, 4 яйца, 2 жълтъка, 2 с.л. коняк;

зa глазурата: 1 ч.ч. кристална захар, 1 к.ч. разтопено краве масло, 1/2к.ч. вода, 1/2к.ч. ром, 1 ч.л. смляно индийско орехче, 1 к.ч. коняк.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме маслото със захарта, прибавяме подправките и разбъркваме добре. Едно по едно прибавяме яйцата, а след тях – жълтъците. Постепенно сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Слагаме и 2 с.л. коняк, разбъркваме добре и изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма. Печем в умерена фурна, като оставяме накрая кекса да изстине във фурната. Приготвяме глазурата, като при непрекъснато бъркане върху слаб огън смесваме захарта, маслото, водата и индийското орехче. След това охлаждаме и прибавяме рома и коняка. Обръщаме изстиналия кекс в подходяща чиния и го заливаме с глазурата. Поднасяме го 1 ден след като сме го приготвили.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft