Рецепти за солен кекс

вход през zajenata.bg
167549

Кекс със сьомга


150 г брашно тип 500
1 ч. л. бакпулвер
150 г консервирана сьомга
100 мл олио
1 ч. л. сол
120 мл топло прясно мляко
3 яйца

2 с. л. ситно нарязан копър
2 ч. л. захар
1/2 ч. л. смлян черен пипер
100 г настъргано сирене Emmental (Gruyere, Gauda)
Приготвяне:

• Консервираната сьомга се отцежда и се накъсва на дребно с вилица.
• Брашното се разбърква с бакпулвера, сиренето, сьомгата, копъра, солта и пипера.
• В отделна купа се разбиват яйцата със захарта и млякото.
• Прибавя се олиото и отново сместа се разбива добре.
• На части се прибавя и брашнената смес, като се разбърква добре.
• Правоъгълна форма (20 см) се намаслява.
• Изсипва се тестото и се заглажда с шпатула.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Соленият кекс със сьомга се пече 45-50 минути.
• Охлажда се 5-7 минути във формата, след което се изважда.

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft