Рецепти за солен кекс

вход през zajenata.bg
167557

Солен кекс с колбас

180 г брашно тип 500
15 г бакпулвер
3 яйца
100 мл олио или зехтин
100 мл прясно мляко
100 г настърган Балкан или Gruyere
50 г сурово-пушена шунка

100 г луканков салам
100 г варена свинска наденица
шепа лешник или орехови ядки
сол
млян черен пипер
Приготвяне:

• Форма за кекс (20-22 см) се намаслява и се набрашнява (може да се застели с хартия за печене).
• Фурната се загрява на 180 С.
• Шунката, наденицата и саламът се нарязват на малки кубчета.
• В купа леко се разбиват яйцата заедно с млякото и олиото.
• Прибавя се пресятото брашно заедно с бакпулвера.
• Тестото се разбърква.
• Добавят се накълцаните орехи, сиренето, саламът, наденицата и шунката.
• На вкус се подправя със сол и черен пипер.
• Тестото се разбърква добре и се изсипва в подготвената форма.
• Соленият кекс се пече 50 минути.

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft