Кифлички чудесни - пухкави и лесни
    
    
     
                
            
                20 Ноември 2015
            
            
            74719
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Първо загряваме водата и млякото, и добавяме две супени лъжици брашно, захарта и маята. 
След като втаса леко, замесваме тесто с всички съставки и го оставяме отново да втасва около половин час. 
След това се разделя на осем части и всяка част се разточва на кора. 
Всяка кора се реже на осем части и се навиват кифличките. Може да се сложи плънка по желание - например от сирене и яйце. 
Подреждат се върху намаслена тава и се намазват с жълтък.
Пекат се в предварително загрята фурна до зачервяване.
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








