Лесни рецепти за козунак за Великден

вход през zajenata.bg
475164

Козунак по немски

150 г краве масло,
250 г захар,
6 жълтъка,
1 кг брашно,
1/2 л прясно мляко,
6 белтъка,
40 г мая за козунак,
1 чаша нарязани бадеми,
галета,
щипка сол,
2 ванилии

Маята се размива с малко от прясното мляко и 1 лъжичка захар. В дълбок съд се слага маслото и се разбива с миксер на пяна. Прибавят се захарта и един след друг жълтъците, като се бърка непрекъснато. Добавят се маята и брашното и като се разбърква добре, се прибавят млякото, солта и ванилиите. Тестото се меси с миксер, докато започне да се отделя от съда. Отделно се разбиват белтъците на гъст сняг и се прибавят към тестото. Разбърква се леко и се разпределя в две форми за козунак, предварително намазани с масло и наръсени с галета. Оставят се за 2 — 3 ч да се вдигнат и се наръсват с нарязаните бадеми. Пекат се в умерена фурна. Опечените козунаци се изваждат от формите да изстинат и отгоре се наръсват с пудра захар. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Великден
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft