Лесни рецепти за козунак за Великден

вход през zajenata.bg
475048

Козунак с орехи рецепта

За блата: 100 г масло, 2 жълтъка и 2 цели яйца, 140 г захар, 140 г брашно, ванилия, 100 г мармалад. 3а глазурата: 2 белтъка, 60 г захар, 70 г смлени орехи.

 На блата: Маслото се разбива със захарта. Прибавят се яйцата и жълтъците, брашното и ванилията. Изсипва се в кексова форма, намазана с масло и посипана с брашно. Пече се в умерена фурна. На глазурата. Белтъците се разбиват на сняг със захарта и се прибавят смлените орехи.
Изпеченият козунак се намазва с мармалад и върху него се изсипва глазурата. Запича се малко, за да се втвърди глазурата.

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Великден
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft