Защо е полезна целулозата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Кои храни са източници на целулозата
66779

Кои храни са източници на целулозата

Колкото по-нежна е целулозата, толкова по-добре за стомаха. Именно такава е целулозата в повечето градински зеленчуци и картофи. Тиквата е незаменим източник на полезни вещества и целулозата. Други такива храни са трици, зърнените храни, варивата, марули, зеле, ръженият и пълнозърнестия хляб. Плодовете са изключително богати на целулоза.

В някои продукти, които съдържат целулоза има и лактоза, която е необходима за поддържане на баланс в чревната флора. Това са тиквички, ананас, папая, пресни и сушени кайсии, аспержи, касис, боровинки, броколи, зелена салата, карфиол и ряпа. Чрез консумацията на тези продукти не само ще си набавите необходимото количество целулоза, но и ще предотвратите поява на дисбактериоза.

1
2
3 4 5 6
Здравни съвети
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft