Кокосова торта с тиквички и глазура

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Кокосова торта с тиквички и глазура
Кокосова торта с тиквички и глазура
admin
Добавена от: admin
10630
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тортата:
малко олио – специален спрей-мазнина за печене
1 1/2 чаши пълнозърнесто брашно
1 чаша запечен ситно настърган кокос (неподсладен)
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. едра сол
1 1/2 ч.л. смляна канела
2 ч.л. смлян джинджифил
1 ч.л. смлян кардамон
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
3/4 чаша кокосово масло, загрято до втечняване
1 чаша кафява захар
3 големи яйца
1 с.л. ванилов екстракт
1 1/2 чаши едро настъргани тиквички (около 225 гр.)

Глазура:
1 1/2 чаша нектар от агаве (от магазините за био-храни, може да се замени със захарен сироп)
3 с.л. кокосово масло
1 1/2 чаши кокосово брашно (или повече, ако е необходимо)
3/4 ч.л. морска сол
1 с.л. ванилов екстракт

1/2 чаша кокосови стърготини, запечени
 

Поставете решетката на средна скара на фурната и загрейте до 190 градуса. Покрийте 2 форми за торта с диаметър 15 см. с хартия за печене. Напръскайте хартията за печене и стените на формата със спрей за печене (малко олио).
Разбийте брашното, кокоса, бакпулвера, солта, канелата, джинджифила, кардамона и индийското орехче в средна купа, докато се смесят добре. Разбийте мазнината, захарта, яйцата и ванилията в голяма купа, докато се хомогенизират; разбъркайте двете смеси, след това добавете тиквичките (по желание може да прибавите и смлени сурови ядки на вкус). Прехвърлете тестото в приготвените форми.
Печете блатовете, докато дървена клечица, забодена в тестото, излезе суха – около 35-40 минути. Охладете блатовете напълно във формите или върху решетка – за около час. Отделете внимателно с нож тестото от стените на формата. Обърнете блатовете върху плоска чиния; махнете хартията за печене. Оставете да се охлади напълно, след това разрежете блатовете хоризонтално на 2 половини, така че да се получат 4 блата. За да приготвите глазурата – разбийте всички съставки заедно в средна купа, докато се получи много гладка смес, като добавяте още кокосово брашно, ако глазурата не е достатъчно гъста. Поставете първия блат върху тортена чиния и нанесете отгоре около ½ чаша от глазурата, като внимавате да не достига ръбовете на блата. Отгоре покрийте с друг блат и повторете процедурата до изчерпване на продуктите, като завършите с последния блат. Разнесете останалата глазура добре по повърхността и стените на тортата и наръсете със запечените кокосови стърготини.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft