Консервиране на лозови листа за сарми

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Консервиране на лозови листа за зимата
173330

Консервиране на лозови листа за зимата

Берем млади, свежи светлозелени листа. Трябва да не са стари с изпъкнали жилки и най-важното да не са пръскани с никакви препарати.
Редим ги на купчинки примерно по 20 броя, като ги подреждаме така, че да са например всички с лъскавата страна надолу.
Всъщност всеки най-добре знае колко лозови сарми прави за едно ядене. Ако правите 60 броя, може да сложите 2 купчинки по 30 или 3 по 20. Ако са по-малко, по-лесно се навиват и заемат по-малко място.

След като сме разпределили листата на купчинки ги навиваме на руло и ги завързваме с конец. Поставяме ги в пликчета и ги слагаме във фризера.
И зимата когато ни се прище да сготвим сарми, например на Бъдни вечер вадим няколко рула лозови листа, размразяваме ги и си ги приготвяме.
Този начин за съхранение на лозовите листа е идеален за дами, които нямат сила да затварят капачките на бурканите и няма никой наоколо, който да помолят да го направи.

1 2 3 4
5
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft