Консервиране на лозови листа за сарми

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Лозови листа в буркани рецепта
173893

Лозови листа в буркани рецепта

Почистените листа се накисват в студена вода за около 20 минути. Измиват се с течаща вода и се слагат във вряща вода само за една минутка, за да се постигне бързо и ефективно бланширане. 
Листата променят цвета си за секунди. Веднага охлаждаме на водна струя със студена вода до пълното им изстиване. Завиваме на рула, броят варира от 5 до 15 листа според големината на буркана. 
Пълним бурканите и заливаме с вода, в която сме разтворили сол. Количеството сол трябва да бъде два процента спрямо водата. Затваряме бурканите и стерилизираме 20 – 25 минути.

1 2
3
4 5
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft