14 Август 2017
                
                184912
            
                                                                        Консервиране на лозови листа за зимата
                                                                                                Консервиране на лозови листа с осоляване
                                                                                                
                            Лозови листа в буркани рецепта
                                                                                                Лозови листа във фризера рецепта
                                                                                                Лозови листа в буркани с джоджен и девесил
                                                            
                Лозови листа в буркани рецепта
Почистените листа се накисват в студена вода за около 20 минути. Измиват се с течаща вода и се слагат във вряща вода само за една минутка, за да се постигне бързо и ефективно бланширане. 
Листата променят цвета си за секунди. Веднага охлаждаме на водна струя със студена вода до пълното им изстиване. Завиваме на рула, броят варира от 5 до 15 листа според големината на буркана. 
Пълним бурканите и заливаме с вода, в която сме разтворили сол. Количеството сол трябва да бъде два процента спрямо водата. Затваряме бурканите и стерилизираме 20 – 25 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
        Любовни
            
            Любовни
            модни
            модни
            отслабване
            
            отслабване
            Съвети за
                кожата
            Съвети за кожата
            Съвети за
                косата
            Съвети за косата
            Фитнес
            Фитнес
                    Коментари
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







