 
                
            Сочен и вкусен сладкиш - с много малко съставки, а бърз и лесен за приготвяне. 
Първо се приготвя сутляшът: в касерола на огън се наливат млякото и водата, и се добавя една супена лъжица масло. След като маслото се разтопи, се поставя предварително изчистеният ориз. Сутляшът ври на ниска температура, докато се сгъсти хубаво. В края на варенето се добавя и една чаена лъжичка екстракт от ванилия. Оставя се да се поохлади малко. 
В същото време се включва фурната да загрява на 150 градуса. 
Докато се охлажда оризът, с миксер се разбиват 5 жълтъка с 5 супени лъжици захар, докато се разтопи захарта. След това жълтъците се добавят към ориза и сместа хубаво се обърква с лъжица. Прибавят се и стафидите. 
Накрая се разбиват 5-те белтъка с 3 супени лъжици захар и след като се образува гъст сняг, белтъчната смес се изсипва в съда с ориза и жълтъците. Отново се разбърква добре с лъжица и се изсипва в намаслена тавичка. 
Кохът се пече около 30 минути на 150 градуса. 
За сиропа: 5 супени лъжици захар се слагат да се карамелизират в съд на котлона. След като се образува карамелът, в съда се налива млякото и се разбърква, докато се разтопи хубаво карамелизираната захар. Оставя се да изстине. 
След това изпеченият кох също се оставя да се охлади и се залива с охладеното карамелено мляко. 
Кохът се оставя да попие добре млякото, след което се нарязва на големи кубчета. Отгоре може да се украси - в случая със сини захарни пръчици :) 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








