Крем супа с тиква и праз
    
    
     
                
            
                11 Януари 2013
            
            
            32262
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1,25 кг. тиква, обелена и нарязана на кубчета
	1 стрък праз, нарязан на колелца
	25 гр. масло
	30 мл. течна сметана за готвене
	600 мл. вода
	сол
	черен пипер
Разтопете маслото в тенджерка и леко запържете праза, като той не трябва да става кафяв. Прибавете тиквата,водата, солта и пипера. Затворете тенджерата с капака, оставете ястието да заври и намалете котлона, така че зеленчуците да поврат на бавен огън до готовност - докато омекнат. С помощта на блендер или пасатор пюрирайте супата и прибавете сметаната. Сервирайте супата топла с препечени кротони.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








