Крем супа от тиква

вход през zajenata.bg
Крем супа от тиква
admin
Добавена от: admin
15679
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава лук
300–400 г тиква
1 ч. ч. бяло вино
2 с. л. сметана
2 кубчета зеленчуков бульон
масло, смлян черен пипер, джинджифил, белени печени тиквени семки или орехи

Лукът се нарязва наситно и се задушава в масло. Подправя се с черен пипер.
Тиквата се почиства, нарязва се на парчета и се прибавя към лука. Сипва се бялото вино и всичко се задушава, докато омекне. Пасира се със сметаната и се добавят разтворените в 1 л вода натрошени кубчета зеленчуков бульон. Тайната тук е, че се прибавя джинджифил, който убива сладостта на тиквата.
Сервира се с белени печени тиквени семки, но може и с орехи. Супата ще изглежда много атрактивно, ако се сервира в издълбана тиква, а вътрешността й може да се използва, за да се направи крем супата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft