Кростата с мармалад

вход през zajenata.bg
Кростата с мармалад
admin
Добавена от: admin
18154
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
250 гр. брашно
1 пакетче ванилена захар
2 с.л. захар
щипка сол
настърганата кора на половин лимон
1 белтък
125 гр. масло
За пълнежа:
300 гр. мармалад или конфитюр (по избор)
За намазване:
1 чашка + още малко зехтин
За поръсване:
пудра захар

Към брашното се добавят солта, захарта, ванилията, настърганата лимонена кора, белтъка и нарязаното на тънки люспи студено масло. Замесва се бързо тесто (трябва да остане хладко). От тестото се разточва кора с големина на формата, в която ще печете, като формата трябва да е предварително намазнена и набрашнена. 
С помощта на точилката кората се прехвърля в кората, притиска се, за да заеме формата й, а краищата се изрязват по ръба на формата. Набожда се с вилица на няколко места. Отгоре се разпределя мармаладът (конфитюрът). От изрязаното тесто се оформят ленти или други формички, с които се украсява кростатата. Оставя се във фризер, за да се охлади добре тестото. 
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 25-30 мин. Кростатата е готова, щом ръбчетата й се зачервят. 
Поднася се студена, поръсена с пудра захар.


 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft