Кулфи - индийски сладолед с авокадо

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Кулфи - индийски сладолед с авокадо
Кулфи - индийски сладолед с авокадо
admin
Добавена от: admin
9490
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

В съд с дебело дъно разбъркайте млякото и оризовото брашно. Загрейте на умерен огън, докато намали обема си наполовина. Отнема между 30-45 минути. Млякото трябва да къкри, но да не ври бурно. Объркайте вътре захарта и кардамона. Изключете котлона. Оставете млякото да се охлади 10 минути. Нарежете ситно ментовите листенца и ги разбъркайте в млечната смес, заедно с лимончелото (лимоновия сок). В купата на миксера или кухненския робот разбийте нарязаната сърцевина на авокадото. Прибавете млечната смес и включете отново робота. Разбивайте за около 30 секунди (2 минути с миксер). Пресипете в подходящи съдове и замразете сместа. Преди консумация оставете сладоледа да отпусне 5 минути на стайна температура.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft