Курабийки с жълтъци и орехов пълнеж

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Курабийки с жълтъци и орехов пълнеж
Курабийки с жълтъци и орехов пълнеж
admin
Добавена от: admin
29647
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
250 мл прясно мляко
25 г мая за хляб
100 г краве масло
60 г захар
4 жълтъка
щипка сол
500 г брашно
100 г пудра захар за поръсване
За пълнежа:
150 г орехови ядки
150 г захар
1 яйце
1 прах ванилия
 

За тестото: Маята се разтваря в млякото. Прибавят се маслото, захарта, жълтъците, солта и брашното. Замесва се козуначено тесто, което се оставя да втаса. Разточва се кора с дебелина 1 см и с чаша се изрязват кръгчета. Слага се от пълнежа (приготвен от смесените за него продукти). Прегъват се на две и се притискат краищата с вилица, за да залепнат. Може да оформите курабийките и като кифлички - разрежете тестото на триъгълници, поставете по лъжичка от плънката в широката им част и навийте навътре. Така приготвените курабийки се нареждат в тава, посипана с брашно, и се оставят да втасат, след което се пържат в повече мазнина. Отгоре се поръсват с пудра захар или с приготвена от пудра захар и малко лимонов сок глазура.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft