Кюфтенца в пижами
    
    
    
                
            
                28 Януари 2012
            
            
            15418
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	500 г бутер тесто (1 пакет)
	150-200 г кайма
	1 бр. яйце
	сол
	черен пипер
	магданоз
	2 с.л. олио
	1 малка глава лук
Лукът се нарязва на ситно и от продуктите се омесва смес, като се ползва само белтъка на яйцето. Овалват се топчетата като за супа топчета. Жълтъкът се разбърква с мъничко вода, сол и олио. Тестото се разгъва и се разрязва на квадрати със страни 6-7 см. Върху всяко квадратче се поставя топче и се увива с тестото. Шевът остава от долната страна. Намазват се с жълтъка. Така се и редят в намазнените формички за мъфини и се пекат на 200 C, средна скара.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








